TRISTA ČUDA - NA KRAJU SVETA
TRISTA ČUDA

petak, 22 decembar 2017 00:00

Izujedali ga ,,žuti'' psi

Napisano

dragodin i psi

petak, 20 januar 2017 00:00

Na Samokovu kao u romanu ''Orkanski visovi''

Napisano

mita

Sigurni smo da će mnogim devojkama zaigrati srce kad budu videle priču o gorštaku iz Kuršumlije. Gledajući gorštaka Zorana Vukašinovića – Mitu, niko ne bi mogao naslutiti koliko je njegova duša, nežna I svilena. Ovaj gorštak sa najnežnijim srcem,živi na visovima planine Samokovo, iznad Kuršumlije, kao u romanu Orkanski visovi..

petak, 20 januar 2017 00:00

Zuzeo grobna mesta, više nego što mu treba

Napisano

milen

Na velikim mukama je MIlen Zdravkovic iz blačkog sela Trbunje. Opštinske vlasti su mu se zamerile. Bespravno zauzeo parcelu na seoskom groblju, ogradio je betonskim opsegom. E, sad se ne zna za koliko grobnih mesta, računica je razna, vlasti računaju 7 grobnih mesta, Mesna zajednica 6 a Milen kaze samo 4. I namenio ih je njegovim roditeljima, njemu I suprug. U ovom selu to svi rade, unapred obezbedjuju grobna mesta. Medjutim, problem je jer Milen nije oženjen, I to je ono što mu se zamera. Slušaj sada raspravljaju Mesna zajednica, opština Blace a Milen neda grobna mesta nikako.

ponedeljak, 16 januar 2017 00:00

Miki bagerista

Napisano

miki obradjen

 Miodrag Mihajlović iz Kuršumlije, pre nekoliko godina sam, na svoju ruku započeo da radi poslove koje su u nadležnosti državnih ili opstinških institucija. Miodrag- Miki bagerista, kako ga u Kuršumliji  popularno zovu, čisti rečno korito, divlje deponije, kopa kanale,  krči korov oko puta, seče stoletne vrbe I topole u rečnom koritu, sve bez dozvole - Kaže, sve to iz inata. Sve mu to odlično ide od ruke, jedino ga boli što vodoprivredni inspektor  nema nikakvo razumevanje za njegova dela. Uprkos silnim kaznama, Miki begerista iz Kuršumlije, trenutno radi na skretanju rečnog toka reke Toplice, več joj je napravio rečno korito u dužini od pola kilometra.

ponedeljak, 16 januar 2017 00:00

Bez muke nema nauke

Napisano

radovanka obradjena 

 

 

Studentkinja veterine, Radovanka Biočanin, iz sela Kutlovo, na Radan planini u opštini Kuršumlija, odlučila da po svaku cenu završi višu školu.Ona studira u uslovima koje niko ne moze ni da zamisli. Radovanka svakodnevno pešice putuje, preko planine, kroz šume, sneg i smetove, desetak kilometra do autobusa, pa u 60 kilometara udaljeno Prokuplje - na predavanja. Srednju školu završila je takodje pešašeći iz tog sela do Kuršumlije, sa odličnim uspehom.

(Projetak “Glasnije o Kuršumliji’’ sufinansira opština Kursumlija)

 

utorak, 03 januar 2017 00:00

Milenkovići iz Vrševca gladuju

Napisano

gladni

Nedaleko od Kuršumlije, u selu Vrševac živi jedna od najugroženijih porodica u Kuršumlijskoj opštini. Osmočlana porodica Milenković, od kojih je troje meloletne dece, žive u nehumanim uslovima za život, oni gladuju. A, jedini oslonac im je Crveni krst iz Kursumlije, koji  im povremeno obezbedjuje hranu.

(Projetak “Glasnije o Kuršumliji’’ sufinansira opština Kursumlija)

nedelja, 01 januar 2017 00:00

Veliko arheološko otkriće kod Kuršumlije

Napisano

Kursumlija-arheologija

  Arheoloska istrazivanja, na teritoriji opstine Kursumlija, menjaju istorijsku sliku tog kraja. Tim arheologa iz Beograda I Prokuplja, otkrio je pet velikih ranovizantijskih gradova u krugu od  svega 20 km. Takodje locirano je oko 140 znacajnih arheoloskih lokaliteta, iz razlicitih vremenskih epoha. Ovo su prva opsezna arheoloska istrazivanja na teritoriji opstine Kursumlija.

 (Projetak “Glasnije o Kuršumliji’’ sufinansira opština Kursumlija)

nedelja, 16 oktobar 2016 00:00

Siromašni umetnik

Napisano

UMETNIK IGOR

(Projetak “Glasnije o Kuršumliji’’ sufinansira opština Kursumlija)

subota, 28 mart 2015 00:00

Kuršumliji preti polava

Napisano

Zbog kiše koja neprestano pada 24 sata i naglog topljenja snega na planinama, u kuršumlijskoj opštini preti opasnost od poplava, rekao je u subotu predsednik opštine Kuršumlija Rodoljub Vidić.

Vidić je izjavio  da nivo reke Toplice naglo raste, kao i da su na terenima sve raspoložive mašine Direkcije za izgradnju i Komunalnog preduzeća.

Reka Toplica je već počela da se izliva iz korita i da ugrožava okolne njive, a Vidić je upozorio da preti i pojedinim seoskim domaćinstvima koja se nalaze u njenoj blizini. 

sreda, 18 februar 2015 00:00

Kako je izgorela romska kuća

Napisano

Kkao je iygorela romska kuća u Kuršumliji 2008. godine.

 
 IZVOR 4
 
 
 
 

Ko je na kraju...

Ko je na mreži: 23 gostiju i nema prijavljenih članova

Pretraži sajt

                                                    logo turisticka