SELO VESELO - NA KRAJU SVETA
SELO VESELO

ponedeljak, 26 avgust 2019 00:00

PRIZNANJA NAJBOLJIMA

Napisano

sljiv

Blace, 26. Avgusta. 2019 - Kao i prethodne, i ovogodišnja manifestacija “Dani šljive” imala je takmičasrski karakter. Poslednjeg dana proglašeni su najbolji u svojim kategorijama.

Najbolja rakija, Zlatna šljivova rakija – Ivan Nešović, Medjuhana

Najbolji šljivik – Goran Janić, Kaševar

Najukusnije tradicionalno jelo – ekipa Adam I drugari

Najukusnije tradicionalno jelo u takmičenju Mesnih zajednica – MZ Stubal

U kategoriji najuspešniji mladi poljoprivrednici, za najboljeg mladog voćara proglašen je Vladica Nikolić iz Medjuhane, dok je najbolji mladi stočar – Dušica Živković iz Prebreze.

Najuspešnija žena u poljoprivredi je Slavica Petrović iz Kutlovca. Srednja škola iz Blaca dobila je priznanje za najlepši štand, dok je specijalna nagrada za doprinos organizaciji Dani šljive pripala učenicima, budućim konobarima I kuvarima, na smeru Ugostiteljstvo u Srednjoj školi.

Poslednjeg dana manifestacije, koju je zatvorio proizvodjač najbolje rakije Ivan Nešović, nastupila je grupa “Sanja Ilić I Balkanika”, u kome nastupa najlepći ženski vokal Srbije – Danica Krstić.

nedelja, 25 avgust 2019 00:00

POTVRDJENO BRATIMLJENJE

Napisano

brat

Blace, 25. Avgusta. 2019 - Saradnja Opštine Blace i Istočnog Sarajeva, započeta 2017.godine, krunisana je potpisivanjem Povelje o bratimljenju. Pre dve godine kada je delegacija Istočnog Sarajeva boravila u Blacu potpisan je Memorandum o razumevanju. Milan Ćurčić predsednik Opštine Blace i Ljubiša Ćosić, načelnik Opštine Istočno Sarajevo, naglasili su da obe opštine nastavljaju uspešnu prijateljsku i privrednu saradnju.

Prvi put, u okviru manifestacije „Dani šljive“, održano je državno prvenstvo pilota ultralakih vazduhoplova. Organizatoti su bili Aero klub Blace i Udruženje ekstremnih sportova „Toplica“ Prokuplje, uz veliku podršku Aero kluba Ćuprija. Aero miting i takmičenje održano je na aerodromu u Lazarevcu kod Blaca. Organizatori se nadaju da će miting posati tradicionalan.

Brojni posetioci tokom dana imali su prilike da uživaju u programu koji su priredili mališani predškolske ustanove „Naša radost“, dramske sekcije OŠ „Stojan Novaković“ i ritmičke sekcije te škole.

Posetioci su takodje imali priliku da degustiraju tradicionalna jela i pića u Ulici šljiva, a uveče da se opuste na koncertu jednog od najpopularnijih muzičara Željka Joksimovića.

petak, 23 avgust 2019 00:00

POČELA MANIFESTACIJA “DANI ŠLJIVA”

Napisano

1

Blace, 23. Avgusta. 2019 - Privredno turistička manifestacija Dani šljive u Blacu, 17. po redu,u organizaciji Opštine i Turističke organizacije Blace, počela je SINOĆ uz zvuke pesme “Znaš li draga onu šljivu ranku”.

Prve večeri,na ovoj, jednoj od najvećih manifestacija u ovom delu Srbije, na sceni u centru grada nastupio je RTS-ov “Karavan 60 najlepših narodnih pesama”. Uz orkestar Miše Mijatovića, brojna publika uživala je u pesmama Miroslava Ilića, Izvorinke Milošević, Nataše Djordjević, Bobana Zdravkovića, Nenada Milevskog, Dunje Vujadinović i Blačanke Katarine Maksić Kozić.

Iste večeri do kasno u noć trajala je žurka na otvorenom u centru grada.

Ove godine manifestacija “Dani šljive 2019” počela je dan ranije, i trajaće do 25. avgusta. U okviru manifestacije predvidjen su, izmedju ostalog, Sajam poljoprivredne tehnike i mehanizacije, stručni skupovi i Sajam suvenira i proizvoda domaće radinosti.

ponedeljak, 03 septembar 2018 00:00

Kako je protekla šljivijada u Blacu

Napisano

Dani šljive u blacu od petka do nedelje 660x388

 

ponedeljak, 03 septembar 2018 00:00

Na danima šljive , nagradjeni najbolji

Napisano

DANI-SLJIVE

ponedeljak, 03 septembar 2018 00:00

Slovenci na Danima šljive

Napisano

dani-sljive-blace-3v

ponedeljak, 03 septembar 2018 00:00

Blačke žene proizvode rakiju

Napisano

sljiva

ponedeljak, 03 septembar 2018 00:00

seosk turizam u Blacu

Napisano

1280x0 ulica-sljive

ponedeljak, 03 septembar 2018 00:00

Ministar Djordjević otvorio Dane šljiva u Blaci

Napisano

download

nedelja, 31 decembar 2017 00:00

Ivana kao Šaban

Napisano

ivana kao saban

 
 IZVOR 4
 
 
 
 

Ko je na kraju...

Ko je na mreži: 29 gostiju i nema prijavljenih članova

Pretraži sajt

                                                    logo turisticka